Info

Op 4 november is het Dag van de Jeugdhuizen. Op deze feestdag zetten meer dan 400 jeugdhuizen de sector en dus zichzelf in de kijker. Zo laten zij zien dat ze unieke, creatieve en onmisbare plekken zijn voor hun gemeente of stad. Jeugdhuizen zijn uniek, creatief en daarenboven diverser en verscheidener dan ooit. Jongeren komen er in steeds grotere getale repeteren, studeren, vergaderen, ondernemen, concerteren …

Vier mee Dag van de Jeugdhuizen en bezoek op zaterdag 4 november een jeugdhuis in je buurt. Want de Dag van de Jeugdhuizen vieren, dat doen we met z’n allen.

De Dag van de Jeugdhuizen wordt ondersteund door Formaat, de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen. Met de Dag van de Jeugdhuizen zet de federatie het belang en de diversiteit van jeugdhuizen jaarlijks in de kijker.

Voor vragen kunt u terecht bij dagvandejeugdhuizen@formaat.be.

Jeugdhuis De Ressort (Fotograaf Guillaume Decock) Jeugdhuis De Ressort (Fotograaf Guillaume Decock)

Maak je eigen affiche

Onlangs vond elk jeugdhuis een affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen in de brievenbus. Een affiche die tot stand kwam dankzij een fijne samenwerking met jeugdhuis De Ressort en fotograaf Guillaume Decock.

Net zoals De Ressort, is elk jeugdhuis uniek. Het jeugdhuislandschap is diverser dan ooit. Eén affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen is dus eigenlijk onmogelijk. Bij deze willen we elk jeugdhuis oproepen om zijn eigen affiche te maken.

Hoe? Dat is heel simpel:

  • Maak een foto van de mensen in het jeugdhuis. Wees jezelf, toon wie je bent, wat de identiteit is van jouw jeugdhuis en laat zien waarvoor jouw jeugdhuis staat.
  • Print af op een A3-formaat. Check eventueel of de jeugddienst je hierbij wil helpen.
  • Kleef jouw foto op de template affiche, die ook in het pakketje te vinden is.
  • Op het tabblad ‘toolbox’ vind je visuals (template affiche en banners) om een eigen online beeld te maken.

Kreeg je nog niets in je brievenbus? Trek dan aan de alarmbel bij dagvandejeugdhuizen@formaat.be!

Hang de affiche van de Ressort én die van jezelf op aan ramen, deuren, muren, poorten én verspreid ze van wanneer je kan natuurlijk ook online.

Vragen? Stel ze aan dagvandejeugdhuizen@formaat.be.