Info

Op 24 november is het Dag van de Jeugdhuizen. Op deze feestdag zetten meer dan 400 jeugdhuizen de sector en dus zichzelf in de kijker.

Dit jaar stimuleren we jeugdhuizen niet enkel om een leuke activiteit te organiseren. Op deze Dag van de Jeugdhuizen hopen we dat jeugdhuizen massaal hun (nieuwe) burgemeester en/of schepenen uitnodigen. En in het beste geval organiseert het jeugdhuis nog een leuke activiteit met hen.

GEMEENTE & STAD ❤️️ JEUGDHUIS

Waarom is het belangrijk dat het jeugdhuis en het lokaal bestuur enkel goed kennen? Het antwoord is heel simpel: enerzijds is de gemeente vaak de eerste en belangrijkste partner van het jeugdhuis. Bijvoorbeeld op vlak van infrastructuur, financiële middelen, huur van het pand, het lokaal jeugdbeleid, mogelijkheden om samen te werken met andere lokale organisaties en ga zo maar door.

Anderzijds is jouw jeugdhuis van enorm belang voor de gemeente. Het is de voornaamste plek waar jongeren samenkomen om te hangen, samen te zijn, hun ding te doen, te skaten, te repeteren, concerten te bezoeken en organiseren, te vergaderen, huiswerk te maken …

Daarom roepen we op om je burgemeester en/of schepenen uit te nodigen op Dag van de Jeugdhuizen! Misschien heb je tegen 24 november wel een gloednieuwe burgemeester, want op zondag 14 oktober trekken we met z’n allen naar de gemeentelijke stembus. Dan is Dag van de Jeugdhuizen dé ideale gelegenheid om hem of haar te leren kennen. Want het gezegde luidt: vriendschappen die starten op Dag van de Jeugdhuizen zijn voor het leven!

De Dag van de Jeugdhuizen wordt ondersteund door Formaat, de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen. Met de Dag van de Jeugdhuizen zet de federatie het belang en de diversiteit van jeugdhuizen jaarlijks in de kijker.

Voor vragen kunt u terecht bij dagvandejeugdhuizen@formaat.be.

Nodig op Dag van de Jeugdhuizen jouw burgemeester uit in het jeugdhuis