10 leuke activiteiten op Dag van de Jeugdhuizen 2017

Nieuws

10 TIPS VOOR DAG VAN DE JEUGDHUIZEN

1. Den Bokal – Duikboot (Berlaar)

– Alex (21) bestuurslid

Techno, lasers, feest. Zo kan je de activiteit voor Dag van de Jeugdhuizen van Den Bokal omschrijven. “We wilden ons technofeest een cool underground thema geven. Bij de brainstorm kwamen we uit op ‘duikboot’.” Waarom techno? “Bij elk evenement willen we iets nieuws proberen, om te zien wat er bij de jeugd in onze buurt zoal in de smaak valt. We zijn een piepjong jeugdhuis, dus we kunnen samen nog veel ontdekken! Eerder deden we al Punk @ Bokal en een Balkan Party.”

“O ja, trek zeker iets met fluo aan, want het is met blacklight te doen. En haal je dansbenen maar al uit, want we gaan de hele nacht dansen op zware technobeats. Tot dan!”

WANNEER? Vrijdag 3 november, 21.00 – 3.00 uur

WAAR? Den Bokal, Pastorijstraat 25, 2590 Berlaar

Wat nog meer? ’t Is gratis! https://dagvandejeugdhuizen.be/activiteiten/duikboot
/

data/upload/assets/Top10DVDJH_DenBokal_Duikboot.jpg

2. De Pit / Den Bloets / De 4 Bomen – Met de bus op jeugdhuizentoer

Op 3 november zetten de 3 jeugdhuizen van Overijse – De Pit, Den Bloets en De 4 Bomen – hun deuren wagenwijd open voor de Dag van de Jeugdhuizen. “We trekken met een bus van het ene naar het andere jeugdhuis.” De bus komt je ophalen in een van de deelnemende jeugdhuizen, en brengt je nadien ook terug. “Met de jeugdhuistoer willen we iedereen laten kennismaken met onze fantastische jeugdhuizen. Een verjaardag moet gewoon gevierd worden, dus geven we in elk jeugdhuis een tournée générale. We gaan met z’n allen op stap met de bus, dus geen discussie over wie BOB is vanavond!”

WANNEER? Vrijdag 3 november, 21.00 – 3.00 uur

WAAR? De Pit, Heuvelstraat 65, 1331 Overijse

Wat nog meer? ’t Is gratis! https://www.facebook.com/events/1718050088266225/

https://dagvandejeugdhuizen.be/activiteiten/jeugdhuizentoer-overijse/

3. De Tunne – Rusthuis (Izegem)

– Alexander (19) voorzitter

“Het moet niet altijd een fuif zijn!” Kom naar Rusthuis De Tunne en waan je 50 jaar ouder. “Bij ons kan je op ’t gemak vertoeven met een bakje koffie, een taartje of een lekker streekbiertje. In het jeugdhuis hebben we onze eigen ‘Tunnetaal’. Als je iemand ‘(stevig) rusten’ hoort zeggen, dan hebben we het eigenlijk over ‘slapen’. De woordspeling ‘Rusthuis’ De Tunne leek ons een hilarische naam voor onze activiteit op de Dag van de Jeugdhuizen. Wij voorzien de nodige ambiance met klassiekers uit de jaren 70 en 80, leuke spelen zoals Bingo, Manillen, Monopoly … Stevig rusten, zoals wij zeggen!”

“Wist je dat een van onze vrijwilligers, Johannes Werbrouck, a.k.a. Boogman, heeft deelgenomen aan het BK Manillen? Wil je je bewijzen als echte maniller, aarzel dan niet om Boogman uit te dagen om een kaartje te gooien!”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 20.30 uur

WAAR? De Tunne, Krekelstraat 167, 8870 Izegem

Wat nog meer? https://www.facebook.com/JHDeTunne/

https://dagvandejeugdhuizen.be/activiteiten/rusthuis-de-tunne/

data/upload/assets/Top10DVDJH_DeTunee_Tunnefeesten.jpg

4. Perron 4 – Opening (Willebroek)

“Onze nieuwe locatie is echt graaf!” Op de Dag van de Jeugdhuizen opent Perron 4 opnieuw haar deuren. Een jaar lang hebben ze gewerkt om een kantoorgebouw om te bouwen tot een jeugdhuis. “Kom langs en maak kennis met het nieuwe Perron en zijn medewerkers, sla een babbeltje of plof neer in één van onze comfy zetels. Geniet van onze diverse glazen boterhammen, verfrissende drankjes, partysnacks en zwoele beats! Wij zetten onze drankjes alvast koud en stellen onze ping*%µ…beerpongtafel alvast op!”

Wist je dit? “Vroeger waren er in Willebroek drie perrons aan het station. Omdat het jeugdhuis niet ver van het station was, heeft het toen de naam Perron 4 gekregen.”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 20.00 – 2.00 uur

WAAR? Perron 4, Breendonkstraat 13, 2830 Willebroek

Wat nog meer? https://www.facebook.com/events/497090257314122

data/upload/assets/Top10DVDJH_Perron4_Opening.jpg

5. Asgaard nodigt de buurt uit (Sint-Amandsberg/Gent)

– Ilse (27) voorzitter

“We zetten onze deuren open en nodigen buren, vrienden, politici, neven, nichten en huisdieren uit voor Dag van de Jeugdhuizen in Asgaard! Het jeugdhuis is geopend sinds januari dit jaar, en nam de plaats in van een ander jeugdhuis. We kunnen dus zeker nog wat verbroederen met de buurt.

Op het programma staat onder andere ochtendgymnastiek (Metal Yoga), samen chillen rond vuurkorven, gezelschapsspelletjes spelen, films kijken “en we hebben speciale, corpsepaint, voor de kinderen. Allemaal in het thema van ons jeugdhuis. We willen gewoon gezellig samenkomen. Dat is ook waar we met onze wekelijkse werking voor staan, maar dan vooral voor liefhebbers van rock- en metalmuziek. Laat onze zwarte outfits je zeker niet afschrikken, we zijn stiekem allemaal heel lief!”

“Asgaard is een plaats waar we de gitaargoden kunnen eren met een stevige portie muziek. En waar je na een lange school- of werkweek terecht kan als gevallen strijder in het Walhalla van onze bar, en met gelijkgezinden kan genieten van evenementen, optredens en feestjes. Kom zeker kennismaken op zaterdag 4 november, of wees welkom op eender welke andere openingsdag!”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 11.00 uur

WAAR? Asgaard, Antwerpsesteenweg 763, 9040 Sint-Amandsberg

https://www.facebook.com/events/145915856019282/

data/upload/assets/Top10DVDJH_Asgaard.jpg

6. Rafiki – Drie jaar (Grimbergen)

– Tine (21) bestuurslid

Rafiki is jarig, dat moet natuurlijk gevierd worden. “Maak je klaar voor het grootste Rafikifeestje van het jaar! We zorgen voor een volle line-up en een aantal speciallekes, enkel voor dit evenement. Wij kijken vooral uit naar de topper C-Man (dj).”

“Vroeger was het aanbod voor jongeren in Grimbergen heel beperkt. Er was veel vraag naar een jeugdhuis, en nu is Rafiki de plaats waar jongeren meerdere keren per week kunnen samenkomen. We willen dus vooral ook vieren dat onze werking groeit.”

We verwachten veel volk, dus mogen we hopen op een goeie editie, net zoals vorige jaren.” Dit jaar mogen ze een uurtje langer openblijven, tot 4 uur. “Wij zijn er helemaal klaar voor.”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 21.00 – 04.00 uur

WAAR? Rafiki, Oyenbrugstraat 47, 1850 Grimbergen

Wat nog meer? VVK: €5 (lidkaart + gratis inkom) / ADK: €7 (lidkaart + €2 inkom)

https://www.facebook.com/events/116777152344899

data/upload/assets/Top10DVDJH_Rafiki_3jaar.jp

7. De Redekiel – Opening (Maldegem)

– Jasper (23) bestuurslid

De verhuizing van jeugdhuis De Redekiel is bijna rond. “Graag verwelkomen we jullie voor een receptie om ons jeugdhuis officieel te openen. We zijn verhuisd naar de andere kant van de dorpskern, en daar kregen we een plaats in een nieuwbouw, waar ook de muziekschool, kunstacademie en een polyvalente zaal is. Dat geeft ons de kans om meer en anders samen te werken!”

De receptie, met speeches, hapjes en bedankingen, wordt een sneak peak naar ’t volledig afgewerkte jeugdhuis. “Op 4 november kan je voor het eerst zien hoe we ons jeugdhuis hebben ingericht!”

In het weekend van 17 november zet De Redekiel het feest voort. “In het oude gebouw gaan we lasershooten. Op zaterdag doen we een mobiele fuif van het oude naar het nieuwe jeugdhuis, en daar vieren we verder met optredens en een housewarming. Vergeet zondag ook niet langs te komen voor onze brunch!”

Wist je dat? De Redekiel is op zoek naar een nieuwe beroepskracht. Solliciteren kan tot 7 november. Meer info? Zie facebookpagina

WANNEER? Zaterdag 4 november, 19 – 22 uur

WAAR? De Redekiel, Mevrouw Courtmanslaan 82, 9990 Maldegem

Wat nog meer? ‘t Is gratis!

https://www.facebook.com/pg/jhjoc.deredekiel/events/?ref=page_internal

https://dagvandejeugdhuizen.be/activiteiten/officiele-openingsreceptie-redekiel/

data/upload/assets/Top10DVDJH_DeRedekiel_opening.jpg

8. De Troubadour – Grote Prijs (Torhout)

– Lise (20) activiteitenverantwoordelijke en Jolien (21) bestuurslid

“Deze Dag van de Jeugdhuizen willen we mensen laten samenwerken. Mensen waarmee je misschien anders niet zou gaan praten.” Elk uur pikt iemand uit het publiek één of meerdere opdrachten uit de glazen pot. Er zitten gemakkelijke, maar ook moeilijke opdrachten in. “Als alle opdrachten aan het einde van de avond juist uitgevoerd zijn, dan krijgen jullie ‘iets beire’ :-).” Een grote prijs dus! “Enkele opdrachten gaan ook over het bewustzijn om een jeugdhuis te runnen.” Met andere woorden: voor elk wat wils en ook met een boodschap. “Het gaat vooral om teamwork, dus neem maar al je vrienden mee!”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 20.00 – 03.00 uur

WAAR? De Troubadour, Zuidstraat 14, 8820 Torhout

Wat nog meer? ‘t Is gratis!

https://www.facebook.com/events/1593436894027962

data/upload/assets/Top10DVDJH_DeTroubadour.jpg

9. Comma – Suizen__ (Brugge)

Suizen__ is een gratis muziek- en kunstenfestival in en rond jeugdhuis Comma. “Brugse muziek, kunst, én de combinatie ervan naar de buitenwereld brengen is het hoofddoel van dit evenement. En uiteraard is het doel ook amusement en genieten.”

8 Brugse kunstenaars onthullen hun nieuwste creaties aan het grote publiek. Elk hebben ze hun eigen specialiteit en ze staan te popelen om die aan jullie te tonen. “Je kan er onder meer ter plaatse T-shirts laten bedrukken in het design, kleur en in de maat die jij zelf wilt. En nadien ook een dikke superdeluxe afterparty op een geheime locatie in jeugdhuis Comma.”

WANNEER? Zaterdag 4 november, 16.00 uur

WAAR? Comma, Binnenweg 4, 8000 Brugge

Wat nog meer? ’t Is gratis!

https://www.facebook.com/events/1487044401384464

data/upload/assets/Top10DVDJH_Comma.jpg

10. JC Ten Goudberge – Plan B (Wevelgem)

Zaterdag 4 november laat JC Ten Goudberge voor de 5de keer op rij de Porseleinhallen ontploffen met een spetterende fuif vol vuurwerk, een unieke lichtshow en zo veel meer! “Met onze line-up mikken we niet op de grote kleppers: we willen net jonge, talentvolle dj’s de kans geven om op een mega-event hun ding te doen.” Ook zetten ze hechten ze elke keer veel belang aan vernieuwende special effects. “We laten iedereen proeven van de jeugdhuissfeer, maar dan in een XL-jasje gegoten!”

De naam ‘Plan B’ komt voort uit een grap. “Vijf jaar terug barstten onze jeugdhuisfuiven bij momenten uit hun voegen en er was honger naar meer. Onze eerste fuif in de lokale evenementenhal, die naast het jeugdhuis ligt, deden we met het partyconcept van StuBru. Na evaluatie beslisten we dat we met het bedrag dat we betalen voor het gebruik van het Afrekeningsfuif-concept, zelf een even goed feestje op poten kunnen zetten. Zo is Plan B van begin tot einde een realisatie van onze jeugdhuisjongeren. Een volle zaal vol fuivende jongeren is voor hen dé beloning voor hun inzet.”

“Niet alleen viert Plan B zijn vijfde verjaardag, ook ons jeugdhuis Ten Goudberge mocht dit jaar 50 kaarsjes uitblazen… Dubbel feest!”

WANNEER? 21.00 – 05.00 uur

WAAR? De Porseleinhallen, Deken Jonckheerestraat 1, 8560 Wevelgem

Wat nog meer? € 6 – € 8

https://www.facebook.com/events/122811368730083

data/upload/assets/Top10DVDJH_PlanB_Tengoudberge.jpg